Mi az, amit egy jógaelvonulás adhat?

Az elvonulások azt a célt szolgálják, hogy kikerülj a hétköznapi körforgásból és olyan témákkal, tapasztalatokkal gazdagodj, ami visszavezet az élet fontos kérdései felé.

Az elvonulást tartónak a jóga és a dharma ösvényét kell járnia ahhoz, hogy képes legyen elindítani egy folyamatot másokban, amit végül önmagunk fognak végigjárni.

május 2024
hét
ked
sze
csü
pén
szo
vas
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2

Mi az, amit egy jógaelvonulás adhat?

Az elvonulások azt a célt szolgálják, hogy kikerülj a hétköznapi körforgásból és olyan témákkal, tapasztalatokkal gazdagodj, ami visszavezet az élet fontos kérdései felé.

Az elvonulást tartónak a jóga és a dharma ösvényét kell járnia ahhoz, hogy képes legyen elindítani egy folyamatot másokban, amit végül önmagunk fognak végigjárni.

május 2024
hét
ked
sze
csü
pén
szo
vas
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2

Galéria, képek

Témák lehetnek:

Elvonulás az ászana és a pranajama jegyében

A legtöbb olyan hagyomány, melynek célja a tudat felszabadítása, gyakorlataiban kívülről befelé halad. Ezen hagyományok közül az egyik legegyértelműbb: a jóga, ahol az ászanákon és a légzőgyakorlatokon keresztül közelítjük meg a tudatot. Ebben a táborban az ászanákat és pránájámákat fogjuk intenzíven gyakorolni, hogy megalapozzuk a testhelyzeteknél a középtengelyt, a légzésben a kiegyensúlyozottságot, a megfelelő légzéstartások révén.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS JELENKTEZÉS:

Kattints ide

Időpont: 2024. március 15-17. (pénteken 12 órától vasárnap 14 óráig)

A jógaelvonulás tervezett programja

1. nap (péntek)
Érkezés 11 órától
11:30-12:00: érkezés, regisztráció
12:00-13:00: nyitószertartás, bemutatkozó kör, az elvonulás bemutatása
13:00: ebéd
15:00-18:00: ászanaelemzés, ászanagyakorlás, és relaxáció (Beatrix)
18:00: vacsora
20:00-21:00: mantragyakorlat és meditáció (Zoli)
22:00: pihenés

2. nap (szombat)
7:30-8:30: a légzésterületek megnyitása, légzésgyakorlatok (Zoli)
8:30: reggeli
10:30-13:00: tisztító légzések (Zoli)
13:00: ebéd
15:00-18:00: ászanaelemzés, ászanagyakorlás, és relaxáció (Beatrix)
18:00: vacsora
20:00-21:00: mantragyakorlat és meditáció (Zoli)
22:00: pihenés

3. nap (vasárnap)
7:30-8:30: a légzésterületek megnyitása, légzésgyakorlatok (Zoli)
8:30: reggeli
10:30-11:30: ászanagyakorlás (Beatrix),
11:30-13:00: kérdések megbeszélése, zárószertartás (Beatrix és Zoli)
13:00: ebéd
14:00: hazautazás

Helyszín: Rádhé Resort & Syám Meditációs és Rendezvényközpont (Cím: 8699 Somogyvámos, Táncsics M. u. 7.)

Elhelyezés 2-3-4 ágyas szobákban, apartmanokban – minden szoba saját fürdőszobával ellátott. A szobákat az előleg elküldésének sorrendjében és az igényeknek megfelelően osztjuk ki. Ágynemű és törölköző biztosítva van.

Amit szükséges hozni a táborba: jógaszőnyeg, (tudunk biztosítani, ha előzetesen jeleztek) jegyzetfüzet, könnyű laza ruházat, tisztálkodási kellékek, papucs.

Részvételi hozzájárulás
70 000 Ft/fő – az ár tartalmazza a szállást 2 éjszakára, 7db indiai jellegű étkezést és az oktatók tiszteletdíját

Foglaló: 30 000 Ft/fő (mellyel biztosítod a helyed)

A korlátozott létszám miatt a jelentkezés az előleg befizetése után válik hivatalossá.

– az utazás Somogyvámosra egyénileg történik, a telekocsi rendszert segítünk megszervezni

A további fizetési feltételeket és tudnivalókat jelentkezés után, e-mailben küldjük el.


Hatha jóga és Meditáció elvonulás

Az elvonuláson a hatha jógán keresztül, ami minden ászana gyakorlás, jógagyakorlás ősi alapja, ismerkedünk meg a jógával, meditációval, relaxációval. Ha jobban elmélyednél a az ászanákban, esetleg kezdő vagy de szeretnél többet hallani a jóga kialakulásáról irányzatokról, a pózok mögött rejlő holisztikus szemléletről, a légzések hétköznapi használatáról, akkor ez az elvonulás neked való. Ha csak feltöltődnél, relaxálnál, finom és egészséges új ízekkel találkoznál, pihentető környezetben akkor se hagyd ki a programot. Közössögi programként is a lehető legjobb helyen tudod eltölteni az időd, hiszen jókedv, szeretet és egészséges ételek vesznek majd körül.

Jelentkezés: a webshopban megvásárolt elvonulás / jógatábor előleg befizetéssel

Link:

Női jóga elvonulás

Minden nőben él egy zabolátlan ősi erő, amely összekapcsol minket eredeti, időtlen lényünkkel. Azzal a forrással, amelyet a női ösztönök és megérzések, a szenvedélyesség, a kreativitás és a korlátlan tudás jellemez. A társadalomba való beilleszkedés során azonban többé-kevésbé megszakadt vele a kapcsolatunk, hiszen a civilizáció merev szerepekbe próbál kényszeríteni bennünket és elfedheti előlünk saját lelkünk mélyebb üzeneteit. Ha már nem találjuk az utat e természetes forrás felé, könnyen a félelmek és szorongások áldozataivá válhatunk. „Farkasokkal futó asszonyok”

Tematika:

Jelentkezés: a webshopban megvásárolt elvonulás / jógatábor előleg befizetéssel

Link:

Általában mit hozz magaddal és további információ

Pléd, jógapárna vagy egy keményebb kispárna, jógamatrac, kulacs, jegyzetfüzet, toll, esetleg az apartmanba reggelre tea vagy egyéb kellékek, női elvonulásra egyéb tárgyakkal készülhetsz, emailben értesítünk majd jelentkezés után. (hangszer, fehér ruha, stb).

Étkezés

Az étkezések a reggeli az ebéd és a vacsora teljes mértékben elegendőek az elvonulásaink ideje alatt, nincs szükség egyéb élelmiszerre. (esetleg tea, kávé, magvak).

Szállás

A szállásokon 2-3-4 fős apartmanokban történik az elszállásolás, jelentekezési és befizetési sorrendben tudunk biztosítani 2 ágyas szobát. Számuk korlátozott.

Hogyan tudok jelentkezni?

A részvételedet az elvonulás vagy jógatábor előlegének a befizetésével tudjuk biztosítani. Ezért kérjük a webshopban megvásárolni az elvonulás /jógatábor előleg tartalmat. ITT

Az elvonulásról általában

Az elvonulásokon a lelassulás és a befelé fordulás által közelebb kerülhetünk önmagunkhoz!

Fontos, hogy időről időre kiszakadj abból ami épp körülvesz és feltedd magadnak a kérdést arról, hogy valóban a saját utadat járod, hogy valóban boldog vagy- e, hogy minek adod az idődet és az energiádat, hogy mit tennél és hogyan élnél szíved szerint. Hol helyezed el az magadat az életedben, mennyi időt adsz másoknak és mennyit adsz magadnak?

Teljesen kezdőknek is és már rendszeres jógagyakorlóknak is ajánlom szeretettel az elvonulásokat jógatábort.

Nyugalom, gyönyörű természeti környezet, pihenés, jóga, meditáció, közösség. Tapasztald meg a testi-lelki egyensúly állapotát! Egy elvonuláson kiszakadhatsz a hétköznapokból, hogy csak saját magadra figyelj!

A szemléletformáló jóga elvonulás fő célja, hogy a jóga, a meditáció és az egészséges táplálkozás révén mélyebben is megismerd és megértsd önmagad. Az elvonulás alatt a programunk segít elindulni a tudatosabb élet útján. Nemcsak kipihentebbnek fogod magad érezni, de lesz egy eszköz a kezedben egy jóga gyakorlás amit mindenhová magaddal vihetsz.

Belélegzek – magamhoz veszem, befogadom, amire szükségem van, ami táplál, ami épít. Kilélegzek – kifújom, elengedem, amire nincs szükségem, ami már nem válik épülésemre. Sokféleképpen lehet magunkhoz venni, befogadni dolgokat, beépíteni valamit az életünkbe. A légzéssel, a táplálkozással, a figyelmünkkel, a gondolatainkkal, az érzéseinkkel, a cselekedeteinkkel, a kapcsolatainkkal.

Elgondolkodunk-e néha azon, hogy mit engedünk be az életünkbe, mit építünk be önmagunkba? A világ végtelen, nem mindegy mit veszünk magunkhoz belőle. Mire fordítunk időt, figyelmet. Mivel tápláljuk magunk szellemileg, lelkileg. Minek adjuk az időnket. Érdemes ezen elgondolkodni, és ha úgy érezzük, hasznunkra válna, változtatni. Sokkal több dolog döntés kérdése, mint gondolnánk.

Helyszín

Vegetáriánus étkezés naponta 3 alkalommal

Napi programok

(A programok a témákban változnak az időbeosztásban hasonló felépítéssel zajlanak)

Első nap

Második nap

Harmadik nap

Negyedik nap

Oktató

Puskás Beatrix

Hatha jóga és meditáció

Esetenként további vendégoktatók segítik az egyes programokat.
Link

A helyedet a részvételi díj előlegének a befizetése után tudjuk véglegesíteni a webshopban megvásárolható előleg befizetésével.

Általános Szerződési Feltételek

Árak

Az árak eseményenként változhatnak, függően a helyszíntől napok számától is. (pontos összeg az esemény naptárban található).

Ha nem áll módjában a kártyás fizetés, kérjük válassza az utalás opciót.

A résztvevőknek jelentkezési sorrendben tudunk helyet biztosítani.

További kérdések ügyében érdeklődni lehet: joveoktatas@gmail.com

SZERETETTEL VÁRUNK!