Screenshot_2015-10-26-13-34-25-1-1Tegnap a jógaveled egy tvs látogatást tett ahol a jóga 50 felett volt a fő téma.

Őszintén szólva nem vagyok gyakorlott az ilyen szereplésekben de pont ezért vállaltam el.Végül gyakorlat teszi a mestert és ugyan mindig is nehézségem volt ha sok ember előtt kellett beszélnem de ez nem maradhat így főleg mivel jógaoktató vagyok.:-)

A kor előrehaladtával megváltozik a fizikai kondíció is.Az általános az ,hogy lelassul az anyagcsere ,romlik a keringés,csökken a csontok sűrűsége.

Gyengül és feszít a rugalmasságából a hát,gerinc,az ízületek és a csípő.

Az óráimon 50-70 ig fordulnak elő lelkes jógázni vágyók és azért az általános változások mellet nagyon egyéni az ,hogy kinek milyen épp a fizikai kondíciója.

A jóga 50 pluszos órán nagy hangsúlyt fektetünk a stresszoldásra és a relaxációra.A jógapózok által javul a keringés és az emésztés és a pózok hatnak a hormon és mirigyrendszerre is.

Sok az órán az ízület átmozgató,lazító  gyakorlat is de nem feledkezünk meg a támasztó és mozgatórendszer izmairól sem hiszen a gyenge izomzat kedvez az ízületi panaszoknak.

Az órán van ,hogy használunk eszközöket is például gimnasztikai labdát és próbálgatjuk az egyensúlyozó pózokat is.

Amit tapasztalunk közösen ,hogy a jógától javul a koordinációs képesség a kondíció a relaxációs gyakorlatoknál egyre inkább el tud lazulni a test és az elme.Javul a fizikai erőnlét és az ízületi mozgástartomány is.

Az órák jó hangulatban zajlanak és a jelen lévők egyre mosolygósabbak óráról órára.

Hétfőnként találkozhatunk a Gyöngy Jógastúdióban az órákon.