IRODAI JÓGA

 

 

MIÉRT PONT AZ IRODAI JÓGA?

A céges egészség- és mozgásprogramok között újdonságnak számít az irodai jóga. Ma már persze nem számít különlegesnek, ha a dolgozók fitnesszbérletet vagy irodai masszázst kapnak a céges juttatás keretében, van ahol a megszorítások ellenére is támogatják ezt, még ha csak részben is. Bár az irodában végzett egészségmegőrző programok viszonylag korlátozottak, jó hír, hogy hazánkban is megjelent az irodai jóga, amely több fronton számol le a stresszel.

Fontos azt a szempontot is figyelembe venni, hogy az effajta programok nemcsak a dolgozók egészségére vannak jó hatással, hanem a vállalat életét is fellendíthetik, hiszen a jobb egészségű dolgozók jobb minőségű munkát is végeznek. Ráadásul az irodai jóga “házhoz jön”, ezzel rengeteg időt spórolva meg a munkatársaknak.

 
 
NYOMÓS ÉRVEK AZ IRODAI JÓGA MELLETT
Az irodai jóga, ahogy a jóga bármely ága és típusa, több fronton számol le a stresszel és a mindennapi feszültségekkel. A finom nyújtó és lazító gyakorlatok ellazítják azokat a testtájakat, ahol a legtöbb feszültség halmozódik fel: a vállakban, a nyakban. A helytelen ülő pozíciótól sokszor fájdul meg a derék és a csípő, ezekre a problémákra is sok-sok gyakorlat kerül elő az irodai jóga órákon.
 
Vállalkozása milyen előnyökhöz juthat?
 •  Növeli az alkalmazottak hatékonyságát,
 •  A munkatársak energikusabbá, lelkesebbé válnak,
 •  Elégedettebbé válik a légkör,
 • Tudatos hétköznapok a ciklussal harmóniában.
 
Az alkalmazottakra milyen hatással van?
 
 •  Nagyobb az ellenállás a stresszel szemben,
 •  A munkatársak energikusabbá, lelkesebbé válnak,
 •  Csökkenő feszültség, szorongás, depresszió,
 •  Több energia, munkakedv, teherbírás,
 •   Javuló memória, koncentráció, figyelem,
 •   Erősebb és rugalmasabb izmok,
 •   Jobb testtartás,
 •   Általánosan jobb közérzet és egészségi állapot,
 •   Megelőzhetőek a komolyabb szervi és egyéb megbetegedések.

 

 

HOGYAN IS KELL ELKÉPZELNI EGY ALKALMAT

Az irodai jóga foglalkozások az irodában, egy üres szobában, egy nagyobb tárgyalóban, vagy még szerencsésebb esetben a közösségi/pihenő helyiségben történnek, így a legsietősebbek is odaérnek az órákra. Ahol nincs erre külön helyiség, ott a dolgozók saját székükön vagy a tárgyalóban a székeken, az asztal mellett sajátíthatnak el olyan gyakorlatokat, melyeket aztán később bármikor alkalmazhatnak. A munkavállalóknak így nem kell órákat tölteniük azzal, hogy az amúgy is túl hosszú munkanap után még eljussanak egy jógastúdióba.

Az órákon a szemet és a sok gépeléstől elfáradt csuklót, kézfejet átmozgató gyakorlatokat is végzünk. A főbb hangsúly azonban a tartásjavító gyakorlatokon van, amelyek nemcsak egészségesebb gerincetet eredményeznek, de általuk a belső szervek állapota is javulhat (rossz testtartásból eredő deformációk a belső szervekben a “helyhiány” miatt), magabiztosabb fellépést eredményez, ami magabiztosabb dolgozói attitűdhöz, végeredményben pedig sikeresebb egyéni élethez és sikeresebb céghez vezethet.

Általános jó közérzet, jobb vérkeringés, jobb minőségű, tudatos légzés, kiegyensúlyozott vérnyomás, kevesebb betegség, jobb emésztés, rugalmasabb és terhelhetőbb izmok – csak néhány a jóga jótékony hatásaiból.


 

 

CSAK MELLETTE TUDUNK ÉRVELNI

Az emberi elme egész nap száguld, gondolatok jönnek-mennek, meg nem állunk “fejben” egy percre sem, ami rendkívül fárasztó az idegrendszer számára. A jógaórák során a fókuszban a légzés és a mozdulatok egysége áll. A figyelem így egy pontra koncentrál, ami hatalmas felüdülést jelent az idegrendszer számára. Az irodai jóga tehát fókuszált, összeszedett, nyugodt és kiegyensúlyozott kollégákat eredményez.

A rendszeresen jógázó dolgozók könnyebben és gyorsabban hoznak döntéseket, ugyanazt a feladatot hamarabb végzik el. Nő a kreativitás, új ötletek, új gondolatok születhetnek. Sokban javítja a munkahelyi közösség hangulatát is, jobb emberi kapcsolatok születhetnek.

Személyre szabott ajánlattal az elérhetőségeimen tudunk egyeztetni.