imagesRengeteg értékes ásványi anyag, vitamin és enzim jut általuk a szervezetbe. Javítják és helyes útra terelik az emésztést, anyagcserét,segìtenek megszabadulni a szervezetben felhalmozódott salakanyagoktól, méreganyagoktól. Amellett, hogy energiát adnak, és rendszeres fogyasztásukkal segíthetnek leküzdeni a fáradtságot, komolyabb betegségek gyógyítására és megelőzésére is kiválóak. Csökkentik a szervezetben lévő gyulladásokat.A zöld turmix alapja nagyobb részben, kb. 60%-ban gyümölcs. Ez lehet banán, körte, kivi, ananász, eper, áfonya vagy amihez épp kedved van, a lényeg, hogy sűrű, energiát adó gyümölcs legyen. Ehhez a darabokra vágott gyümölcshöz jön hozzá egy-két marék zöld levél, ami lehet a klasszikus spenóton és sóskán kívül akár madársaláta, kelkáposzta, angolzeller ,petrezselyem vagy koriander is. A fűszerezés teljesen rád van bízva: ha van kedved, adj a turmixodhoz citromlevet, gyömbért vagy más friss fűszert, a lényeg, hogy megmaradjon az egész természetes alapanyagúnak. A zöldségeket és a gyümölcsöt tedd be a turmixgépbe, hígítsd annyi vízzel, amennyire sűrű italt szeretnél, és turmixold össze.
Mézzel ,datolyával édesítheted
Kedvenc zöldturmix receptem
Banán
Avokádó
Àfonya
Bébispenót
Pici petrezselyem
Búzafűlé
Kókuszvíz
Méz

Add Comment