Édességek119

A torta alapjához lenmaglisztet, napraforgó magot és datolya pasztát turmixoljunk össze egy kis meleg vízzel, annyival, hogy jól formázhatóvá váljon a massza. Készítsünk elő egy kisebb tortaformát, kibélelve zsírpapírral. Ennek belenyomkodjuk az aljára a masszát és berakjuk a hűtőbe.

A mangó krémhez nem kell más édesítőt használni csak  ha nektek savanykásabbat sikerül szerezni, akkor egy banánnal ez javítható és az állaga is krémesebb lesz.Össze turmixoljuk a mangót utifű maghéj pehellyel vagy utifű maghéj liszttel, és kész is! Csak ráterítjük a torta alapra émajd hagyjuk állni míg megszívja magát az utifű maghéj. Ezalatt megcsinàljuk a csokit, amihez egy kis lábasban két evőkanál kuszzsírt felolvasztjuk és kakapóporral, és kókuszviràg cukorral – vagy xilittel elegyítjük. Rácsorgatjuk a tortára és addig várunk míg megdermed. Gránátalma szemekkel megszórva tálaljuk:-)

 

Hozzávalók egy kisebb torta formához:

100 g zsírtalanított lenmagliszt + kevés meleg víz

50 g napraforgó mag

2 evőkanál datolya paszta

2 evőkanál utifű maghéj pehely vagy 1 kanálnyi utifű maghéj liszt

2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál kókusz zsír, tetszés szerinti édesítő egy marék gránátalma mag

Add Comment