IMG_20160329_161238

 

Puskás Beatrixnek hívnak és 17 éves voltam amikor először találkoztam a jógával ami azóta is része az életemnek.

1997ben indultam el a bhakti jóga (tiszta önzetlen szeretet)útján. Ekkor döntöttem úgy kíváncsiságtól vezérelve ,hogy egy ashramba költözök ,hogy megtanuljam a Védikus tudományok tanításait. Lelki gyakorlataim közé tartozott a napi szintű 2órás mantra meditáció ,puják végzése(gurupuja,tulsidevipuja) és az önkéntes szolgálat ,jógafilozófia tanulmányozása. Megismerkedtem az indiai hangszerek használatával és a kirtanok és bhajanok  elmélyült hangulatával az ayurvédával és a védikus asztrológiával is.

2000ben kaptam avatást akkor lelki tanítómesteremtől aki már nem aktív része a mostani életemnek.

7év megszakítatlan ashrami élet és tanulás után döntöttem úgy ,hogy családot szeretnék .Jelenleg egy 6 éves kisfiú anyukája vagyok.

2005ben gyógynövény termelő és kereskedőként üzemeltettem egy bio boltot.

2006ban vettem részt életem első hatha jóga óráján ami akkoriban még nem keltette fel annyira az érdeklődésemet.

2010ben fiam születése után vált rendszeressé az ászanák gyakorlása majd napi szinten gyakorlotam hatha jógát. Ebben az időben sokat köszönhettem akkori tanáromnak Gauranga dasnak.

Életem része a Karma jóga(tettek művészete) Dzsnjána jóga (transzcendetális tudás) az Ayurvéda (egészséges életmód) és a Hatha Jóga a (test edzése) a harmónia kialakítása.

Életszemléletemben bízom egy magasabb rendű  irányításban és a minden élőlény által kapott tanításban.

2013 óta foglalkozom teljes időben jógaoktatással és biztatom a körülöttem élőket ,hogy ha szükséges változtassanak életminőségükön.

A jógaoktatás és Jógatáborok szervezése mellett Jógaoktató képzéssel is foglalkozom.

Örömmel osztom meg a  jóga által eddig megszerzett tudásom, tapasztalatom azokkal, akik hozzám fordulnak.

Akár testi szinten szeretne valaki változást egy egészségesebb, fiatalosabb, energikusabb, hajlékonyabb kondícióért vagy akár mentális szinten kevesebb zakatoló-pörgő gondolat, belső béke, öröm és harmóniával teljesebb életért.

A jóga számomra egy életforma életszemlélet is ,amit nap mint nap én is követek rendszeres jógagyakorlással és számomra megfelelő táplálkozással .

Véleményem szerint a rendszeres jógagyakorlás az élet minden területére jó hatást gyakorol . Oktató munkámban azt szeretném elsődlegesnek tartani, hogy felismerjem az egyéni problémákat és az alapján tudjam segíteni a jógázókat.

Gerincjóga óráimon elsődleges szerepe van a biztonságos gyakorlatok végzésének és a fokozatosságnak. A jóga mozgásterápiás hatásával már többen szabadultak meg a hétköznapi fájdalmaktól.

Tanításom a saját tapasztalataimon is alapszik. Mély belső változások közben tapasztaltam meg, hogy a jóga képes felülírni és átkódolni önsorsrontó, negatív programjainkat, és hogy a rendszeres jógagyakorlás  csodálatos hatással van a fizikai ,mentális  egészségének a helyreállításában is.

A jóga megtanított arra hogyan éljek teljes életet  és új értékrenddel ajándékozott meg ami a mai napig is nap mint nap fejlődik,változik.

Kedvelt könyvem :Gregor Maehle írásai

Inspirál még Kino Macgregor  és Mark Robberds ,aki a gyakorlásával van nagy hatással  rám, és sok jógás barátom, ismerősöm akivel együtt jógázunk.

-Yoga Alliance International RYT jógaoktató
-Gerincjógaoktató
-Ayurvédikus Indiai masszás/Masszőr
-Okj Sporttréner
-Teacher Training Course Primary Series with Manju Jois

 

DSCF2594.jpg2